Dostupni linkovi

Pomoćnik direktora policije suspendovan zbog Sanadera



Pomoćnik glavnog direktora hrvatske policije Davor Blažević privremeno je udaljen iz službe pošto su u medijima objavljene fotografije iz kojih se zaključuje da je kontaktirao s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnijih poslova Hrvatske.

Rešenje o udaljavanju iz službe doneo je novi ministar policije Ranko Ostojić, i to zbog teže povrede službene dužnosti budući da je Sanader okrivljen za više teških krivičnih dela i da se uz kauciju brani sa slobode.

"Ovime je Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe", piše u saopštenju i dodaje se da će protiv njega biti pokrenut i disciplinski postupak.

Davor Blažević Tigar bio je ranije glavni telohranitelj Ive Sanadera.

Hrvatski mediji pišu da je Blažević ranije ispitan kao svedok u slučaju Fimi-medija, odnosno izvlačenja miliona kuna iz državnih preduzeća i ministarstava preko privatne marketinše agencije po čijem je imenu afera i dobila ime.

U tom slučaju bivši hrvatski premijer je prvooptuženi.

Sanaderu se sudi u Županijskom sudu u Zagrebu za ratno profiterstvo, odnosno uzimanje provizije od austrijske Hipo banke sredinom 1990-tih dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova.

U istom postupku mu se sudi i za navodno uzimanje 10 miliona evra mita od MOL-a za prepuštanje toj mađarskoj naftnoj kompaniji upravljačkih prava u
hrvatskoj Ini.
XS
SM
MD
LG