Dostupni linkovi

logo-print

Đukanović: Nesuglasice Vujanović - Krivokapić nijesu državni problem


Vladajuća koalicija je stabilna i nesuglasice između predsjednika Crne Gore i Skupštine, Filipa Vujanovića i Ranka Krivokapića, ne treba izdizati na nivo političkog i državnog problema, ocijenio je lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović.

On je novinarima reako da Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) imaju solidnu tradiciju, zasnovanu na zajedničkoj posvećenosti nacionalnim interesima, ali da nikada nijesu bile lišene razmimoilaženja.

Đukanović vjeruje da će odgovorni ljudi poput Vujanovića i Krivokapića naći načina da u demokratskom dijalogu konstatuju svoja razlikovanja, ali da uprkos njima nastave da djeluju u zajedničkom interesu i interesu države.

Bivši crnogorski premijer je dodao da nije razumio da je stav Holandije o otvaranju pregovora Crne Gore sa EU negativan, već da je Odbor za evropska pitanja parlamenta te države „u osnovi dao mandat holandskoj vladi da zauzme u konačnom stav o predlogu Evropske komisije (EK)“.„To je jedna uobičajena redovana procedura između predlog EK i konačnog stava Evropskog savjeta“, smatra Đukanović.

Podgoričke Vijesti danas su obavile da se Holandija protivi da Crna Gora dobije datum za otvarnje pristupnih pregovora sa EU.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG