Dostupni linkovi

Tadić: Naivno verovanje da je Kosovo gorući problem za Rusiju



"Ako iko misli da Rusija, Kina ili Brazil tretiraju Kosovo kao svoj gorući problem jeste veoma naivan. U narednih deset godina Kosovo će biti gorući problem EU i SAD i oni su zbog toga vodili rat", izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić gostujući na “Prvoj” televiziji.

On je istakao da je sadašnja generacija političara dužna da pronađe rešenje za kosovski problem, čak i ako on neće zadovoljiti sve građane Srbije.

"Ja bih voleo da neko drugi bude kriv za to što niko ne može da bude zadovoljan rešenjem na Kosovu, ali nešto moramo da ostvarimo", objasnio je Tadić, dodajući da će, kako vreme odmiče, mogućnosti da Srbija nešto dobije kada je reč o Kosovu biti sve manje.

Osvrćući se na dijalog sa Prištinom, on rekao da još nema dogovora u vezi sa administrativnim prelazima.

Tadić je istakao i da rešenje ne može biti ono što predlažu stranke okupljene ispred programskog dokumenta "Preokret" (LDP i SPO), jer bi to bilo potpuno odustajanje države Srbije od prava da ima svoje interese.

"Te stranke predlažu odustajanje, a ja ne mogu da odustanem jer bi to ugrozilo interese Srbije i na drugim lokacijama gde postoji politička nestabilnost" kazao je predsednik Srbije.

On je poručio da je spreman da donese rizične odluke u vezi sa Kosovom "čak i ako bi one ugrozile njegov rezultat na izborima"
XS
SM
MD
LG