Dostupni linkovi

Teheran: Izrael će biti uništen ako napadne Iran



Izrael će biti "uništen" ako napadne iranske nuklearne instalacije, a odmazda Irana "neće se ograničiti na Bliski istok", izjavio je danas zamenik šefa
generalštaba iranske vojske, general Masud Džazajeri.

(Izraelski nuklearni istraživački) "centar Dimona je najpristupačnija lokacija koju možemo da ciljamo, a imamo još veće kapacitete. Na najmanju akciju Izraela (protiv Irana), videćemo njegovo uništenje", rekao je general Džazajeri, prenosi iranska televizija Al-Alam.

Iranski vojni zvaničnici naveli su u više navrata da bi Iran, koji smatra da su SAD jednako odgovorne za eventualni napad Izraela, u slučaju takve akcije mogao da napadne američke vojne ciljeve.

Oni su istakli i da bi meta napada mogle da budu američke snage na Bliskom istoku, pre svega u Zalivu.

Izraelski predsednik Šimon Peres upozorio je u nedelju, pred objavljivanje izveštaja Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) da je "mogućnost vojnog napada na Iran verovatnija od diplomatske opcije".

U izveštaju objavljenom u utorak, koji je Teheran odbacio, IAEA je navela da je "ozbiljno zabrinuta" zbog vojne prirode iranskog nuklearnog programa na osnovu "verodostojnih" podataka kojima raspolaže.
XS
SM
MD
LG