Dostupni linkovi

Grčka TV: Papandreu isključuje ostavku



Grčki premijer Jorgos Papandreu odbacio je danas glasine da će podneti ostavku i isključio tu mogućnost dok njegovu socijalističcku vladu potresa velika politička kriza, zbog koje zemlji preti bankrot i napuštanje zone evra, prenela je danas javna televizija Net.

To je novinarima u skupštini preneo jedan Papandreuov saradnik uoči počekta vanrednog sastanka vlade koju je premijer danas sazvao da bi razgovarao o krizi koju je izazvao njegov predlog da se organizuje referendum o evropskom planu za pomoć Grčkoj.

Britanski Bi-bi-si javio je, pozivajući se na izvore is Atine, da će Papandreu ubrzo posle kriznog sastanka vlade ponuditi svoju ostavku grčkom predsediku Karolasu Papuljasu.

Kako prenosi agencija AP u kabinetu premijera i predsednika rekli su da ne znaju ništa o takvom planu.

Grčki premijer zakazao je glasanje o poverenju njegovoj vladi u petak, a iz redova njegove socijalističke partije javljaju se glasovi neslaganja sa njegovim planom održavanja referenduma o planu pomoći.

Dve poslanice rekle su da neće glasati o poverenju vlade, čime je Papandreu izgubio tanku većinu u parlamentu od 152 od 300 poslanika.

Papandreu je za večeras u parlamentu zakazao i sastanak svog poslaničkog kluba.
XS
SM
MD
LG