Dostupni linkovi

Dino Merlin: Želim da budem primer



Sarajevski muzičar Dino Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin, koji će nastupiti krajem novembra u Beogradu, kaže da želi da bude primer da ljudi u regionu treba da žive jedni s drugima i da su mržnja i ljubav stvar izbora.

Dino Merlin će posle više od 20 godina održati koncerte 25. i 26. novembra u Beogradu, a za sarajevski "Dnevni avaz" pevač je rekao da će održati i treći koncert.

On za sarajevski dnevnik kaže da ne želi da zaboravi bilo koju lekciju iz prošlosti, ali i da želi, i da mora da ide dalje.

Dino Merlin kaže da se nadao velikom interesovanju za njegove koncerte, ali ne "interesovanju ovih razmera".

"Prošlo je 15 godina, a kako razlozi zbog kojih do sada nisam nastupao u Srbiji, nisu u potpunosti nestali, smatrao sam da treba početi razmišljati drugačije i prići stvarima na drugačiji način. Na stranu sve, ali velika je stvar ne samo za mene nego i za našu zemlju da neko iz BiH obara rekorde jedne od najvećih dvorana u Evrop, u kojoj nastupa svetska elita", izjavio je on.

Dino Merlin smatra da je u Srbiji mnogo više onih koji mu žele dobrodošlicu, te da on nikada nije prešao "tanku liniju između patriotizma i nacionalizma".

Upitan da li mu u Sarajevu zameraju odluku da peva u Beogradu, Dino Merlin je kazao da je "teško svima ugoditi, a nekada još teže objasniti prave razloge".
XS
SM
MD
LG