Dostupni linkovi

Sabina Čabaravdić nagrađena za analizu slučaja Ganić


Sabina Čabaravdić
Sabina Čabaravdić

Sabina Čabaravdić, urednica Radija Slobodna Evropa, dobitnica je godišnje nagrade RSE za analizu aktuelnog događaja za Temu sedmice o posljedicama slučaja Ganić koja je emitovana 6. marta u našem Regionalnom programu.

Izvršni urednik RSE John O'Sullivan je na dodjeli 15 godišnjih nagrada novinarima 24 servisa RSE rekao da "Slučaj na kojem se prelamaju ukupni odnosi na Balkanu" pokazuje da je hapšenje bivšeg člana Predsjedništva BiH u Londonu "...otvorilo Pandorinu kutiju neodgovorenih pitanja kojima će se Balkan još godinama morati baviti."

"To je model nezavisnog novinarstva. Ako pročitate ovu reportažu, možete potpuno iskreno reći da bolje razumijete regionalna pitanja i odnose među balkanskim zemljama i da imate bolje viđenje ratnih zločina, pomirenja i mnogo čega drugog,"
rekao je O'Sullivan.

Između ostalih, nagrade su dobili i Moldavski servis za Dokumentarni radio program “Slučaj Vardanea: Priznanje u pritvoru" o novinaru koji je uhapšen bez optužnice kao i Afganistanski servis za video o afganistanskim izbjeglicama u Tadžikistanu.





XS
SM
MD
LG