Dostupni linkovi

Ubistvo u Kotoru loš signal crnogorskom društvu


Kotor - Stari grad, arhivska fotografija
Kotor - Stari grad, arhivska fotografija
U nedjelju je u centru Kotora u sred bijela dana, naočigled brojnih turista i mještana, ubijen Dragan Dudić koji se povezuje sa odbjeglim Darkom Šarićem optuženim za šverc kokaina.

Komentarišući ubistvo kontroverznog kotorskog biznismena Dragana Dudića zvanog Fric, koji je livkidiran hicima iz pištolja, potpredsjenik kotroske opštine Andrija Popović kaže da je bio šokiran.

“Ovo je strašno šta se dešavalo u nedjelju u Kotoru, na Pjaci od sata, u strogom centru grada, iza podne, kada je grad bio prepun ljudi i turista sa dva kruzera, koji su bili usidreni u luci Kotor. Ovo je veoma negativna poruka na pragu turističke sezone i pokazuje da nešto ne valja u Crnoj Gori, odnosno da je nešto trulo u državi Danskoj, kako se kaže“, smatra Popović.

Govoreći o okolnostima koje su prethodile ubistvu Dudića koji se povezuje sa odbjeglim Darkom Šarićem Popović kaže:
Ovo je veoma negativna poruka na pragu turističke sezone i pokazuje da nešto ne valja u Crnoj Gori, odnosno da je nešto trulo u državi Danskoj, kako se kaže.


“Svakakvih medijskih napisa je bilo o pokojnom Dudiću i mislim da su i mediji dosta doprinijeli da dođe do ovog ubistva i ovog jučerašnjeg haosa u Kotoru. Pojedini mediji su, ali na žalost i političari, preuzeli nadležnost i policije i pravosudnih organa i više malo ko zna šta je istina, a šta je spekulacija.”

RSE: Kolika je odgovornost države za ova dešavanja?

“Pa, teško je reći. Mislim da je ovdje bilo teško kontrolisati situaciju. Ko ovo može kontrolistati, predvidjeti? Mislim da niko nije mogao da predvidi, ali svakako je država morala do sada da ispita mnoge medijske napise.”

Dugogodišnji poslovni partner kotorskih opštinskih vlasti

Dragica Popović
odbornica Demokratske srpske stranke u Kotoru, međutim vjeruje da ključnu odogovrnost za ovako bezočne egzekucije u Crnoj Gori snosi država

“Najnoviji, tragični obračun u sred bijela dana, na najprometnijem mjestu u Kotoru, u kojem su, uslovno rečeno glavni vinovnici mladi ljudi, pokazuje realno stanje društva i to ne samo u Kotoru već i u državi. Ova konstatacija, sa kojom, vjerujem da će se saglasiti svako razuman, bez obzira na starost, pol, struku ili politiku loša je reklama i direktno utiče na loš imidž, ne samo Kotora nego i kompletne države, a naravno i režima, na čiju adresu se konstano upućuju relevantne, a kroz ovu tragičnu posljedicu, vidimo i argumentovane kritike da ništa ne rade i ništa ne preduzimaju da se ovakve pošasti ne dešavaju ubuduće”, smatra Popovićeva i dodaje:

“Najlakše je razračunati se sa posljedicama koje su benigne. Međutim, kada su ovako tragične posljedice, to je nešto što treba da zabrine ovu vlast i ovaj režim i treba da blagovremeno nešto urade i da poslušaju one sa kojima se politički ne slažu, ako je to za dobrobit društva, a jeste za dobrobit društva.”

Smrtosnosne hice u Dudića ispalio je niksićanin Ivan Vračar, prijatelj Dejana Đukovića, vlasnika kotorskog Red taksija koji je je takođe ubijen u sačekuši u tom gradu, u oktobru prošle godine.

Policija je Vračara, nakon što je pucao u Dudića, kako izvještavaju mediji, jedva spasila linča, jer su ga ubrzo nakon ubistva sustigli Dudićevi tjelohranitelji. Svi učesnici obračuna su uhapšeni.

Dudić je suvlasnik poznate kotorske diskoteke Maksimus, a u medijima je pominjan kao bliski saradnik grupe odbjeglog Darka Šarića, koji se tereti za šverc 2,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

Dudić je, pišu mediji, poznat i kao dugogodišnji poslovni partner kotorskih opštinskih vlasti od kojih je zakuplivao brojne ekskluzivne prostore u gradu.
  • Slika 16x9

    Petar Komnenić

    Školovao se u SAD, Podgorici i Beogradu. Dugogodišnji novinar RSE. Najčešće se bavi temama ratnih zločina, korupcije, pravosuđa.

XS
SM
MD
LG